Dadel - Mandel snack


Jeg forsætter lidt i det søde hjørne, med en opskrift på uimodståeligt lækre små dadelsnacks. Den absolutte snackfavorit her i huset lige pt. Sådan et par stykker til en kop kaffe er simpelthen en gudemundfuld. 
Intet mindre :)

Forleden købte jeg en pose dadellækkerier, hvor dadlerne var fyldt med en hel mandel og derefter overtrukket med hvid chokolade. De smagte så umanerligt godt og haps, var hele posen væk. Det gav mig lyst til selv at forsøge at lave skønne fyldte dadler. 

Egentlig er de ret nemme at lave. Eneste minus - de forsvinder som dug for solen! Men jeg bilder mig ind, at de nok er sundere end almindelig slik, som er fyldt med tilsætningsstoffer og hvidt sukker ... Det retfærdiggør den flyvende fart de forsvinder i! Lidt, ihvertfald!

Opskrift på dadelsnacks

20 stk
  • 20 friske eller tørrede dadler (Jeg brugte friske)
  • 20 mandler
  • 150 g god hvid chokolade
  • Lidt lakridspulver, guldstøv og krymmel
Skær en rids i dadlen og fjern stenen. Erstat stenen med en mandel. Forsæt med alle 20 dadler. Hak al chokoladen fint. Smelt lidt over halvdelen, langsomt og ved moderat temperatur over vandbad. Kom resten af chokoladen i en skål. Bland gradvist og under omrøring den varme, smeltede chokolade i den kolde del. Forsæt til al chokoladen er smeltet. Put et par mandler af gangen i den smeltede chokolade, vend dem rundt og fisk dem derefter op med en gaffel. Sættes på et fad med bagepapir. Pyntes evt. med lakridspulver, guldstøv og lidt krymmel. Alternativt et drys kokosmel eller frysetørrede hindbær. Også smukt og lækkert.

TIP: Dadlerne kan også laves med mørk- eller mælkechokolde.


Kommentarer

  1. mm nu jeg ikke til hvis chokolade, men dadler og mandler... mums
    lavede selv engang dadler fyldt med pistacie masse, en mandel og overtrukket med mørk chokolade... ikke ringe.

    SvarSlet
    Svar
    1. Lyder også lækkert med pistaciemasse i. Uhm ...

      Slet

Send en kommentar

Dette kunne også interessere dig