Kaffe med mynte sirup og cacao

Inspireret af den bog jeg fik forærende forleden, har jeg været ved at afprøve forskellige kaffe varianter. Jeg har ikke fulgt opskrifterne slavisk, men passet lidt til hist og her, og prøvet mig lidt frem. 

Denne med mynte sirup og mørk cacaopulver er virkelig noget så delikat ... der er lidt After Eight over den. Nu har jeg bare lavet den med mælkeskum, som en almindelig kaffe forfriskning, men jeg tror faktisk den ville egne sig glimrende som en let dessert anretning med en kugle vanille is i. 

Ligeledes vil den, i mælkskums udgaven, gøre sig godt på en kold vinter dag sammen med nybagte boller. Uhm ...

Kaffe med mynte sirup og cacao

Pr. krus

1/2 teske mørk cacaopulver
1-3 spsk mynte sirup
2 - 3 dl pisket eller dampet mælk
1 dl stærk kaffe eller espresso

Rør cacaopulver med mynte siruppen i et krus, hæld varm kaffe og mælk i. Drys med lidt cacaopulver og pynt med en kvist mynte

Mynte sirup

10 stængler mynte
2 dl rørsukker
2 dl vand

Bland sukker og vand i en gryde, læg mynten deri og kog op. Små koger ca 10 minutter. Mynte stænglerne sies fra og siruppen hældes på flaske eller lignende. Opbevares i køleskab. Holdbarhed cirka en uge.


Kommentarer

Dette kunne også interessere dig