Fyldig karrysuppe med oksekød og grøntsager

Efterår hører for mig sammen med fyldige retter som kraftige supper og gryderetter. Elsker den slags mad, hvor der er så meget smag i. Min yndlings karrysuppe er en jeg har lavet et utal af gange. Fik opskriften af en kollega for rigtig mange år siden, men den er stadig lige god. Fyldig og med masser af smag og gode sager. Kombinationen af den kraftige suppe og de friske sprøde bladselleri skiver er rigtig fin. 
En rigtig herre ret - som jeg også er vild med :)

Opskrift på karrysuppe

4 personer

400 g hakket oksekød
4 gulerødder, groft revet
2 løg, groft revet
3 fed hvidløg, fint revet
1-2 spsk fint revet frisk ingefær
2 spsk karry
1 spsk gurkemeje
70 g tomat koncentrat
1,5 liter vand
1 dl piskefløde
Salt & peber

Olivenolie til stegning

Tilbehør
4 stængler rå bladselleri, skåret i tynde skiver
Creme fraiche
Hakket persille

Evt. flütes

Gør grøntsagerne i stand og riv dem. Varm et skvæt olivenolie i en tykbundet gryde og svits karryen kort. Tilsæt hvidløg, løg og gulerødder og steg grøntsagerne i karryen. Kom kødet i gryden med grøntsagerne og steg til det er smuldret og brunet. Kom den fint revne ingefær i gryden sammen med vand, gurkemeje og tomat koncentrat. Lad suppen småsimre under låg i en halv til en hel time (bedst en hel time). Hæld fløden i suppen og kog igennem cirka fem minutter. Smag til med salt og peber.

Anret bladselleri, creme fraice og persille i hver sin skål og server som fyld/tilbehør på suppen.


Kommentarer

Dette kunne også interessere dig