Fibermuffins

Som lovet i går, opskriften på fibermuffins. Jeg har jo forsøgt mig med at bage en "sund" kage, eller ihvertfald sundere :) Disse små muffins er bagt uden hvidt sukker og med minimalt fedtstof, i stedet er der brombær, bananer og rosiner i. Det meste hvedemel er udskiftet med havregryn for at højne fiberindholdet. De smager overraskende godt og ret kage-agtigt. Jeg tænker at bruge dem som en lille lækkerbidsken i madpakken. Kunne heller ikke lade være med at prøvesmage dem sammen med en kop kaffe.

De er godkendt :)

Opskrift på fibermuffins

12-14 stk

2 æg
2 spsk honning
1 tsk vanillesukker
1 tsk kanel
2 spsk rapsolie
1 dl hvedemel
3 dl havregryn
1 tsk bagepulver
2 godt modne bananer
1 dl rosiner
1 dl brombær

Pisk æg og honning sammen i en skål, til det er luftigt. Tilsæt vanillesukker, kanel, rapsolie og pisk igen. Rør hvedemel, havregryn og bagepulver i æggeblandingen. Mos bananerne og vend dem i dejen sammen med rosiner og brombær. Dejen fordeles i muffinformene og bages ca 15 min ved 200 grader til kagerne er gyldne.


Kommentarer

Dette kunne også interessere dig