Tærte med marcipan og hyben


Okay, jeg forsætter lidt endnu med min hybenfascination. Jeg kan simpelthen ikke lade være med at eksperimentere, når nu hybenmarmeladen er lavet og står i spisekammeret og lyser mig så fristende i møde. Så er det jeg får lyst til at afprøve den i andet og mere, end blot som fyld på boller med smør eller ost. (Hvilket bestemt ikke er at kimse af, men alligevel ... )

I weekenden bagte jeg tærte til os, med marcipan, citron og hybenmarmelade (al anden marmelade kan snildt anvendes), hvilket er en absolut godkendt smagskombination. Lækkert, lidt snasket fyld, men alligevel med en frisk og ikke for over sød smag.

Den er faktisk utrolig nem at bage. Hvis man bruger smør nok, er mørdejen heller ikke så besværlig! Det er ellers en dej jeg kan blive temmelig meget frustreret over - men denne gang gik det faktisk ret nemt. Jeg har brugt lidt mere smør end jeg normalt gør og det blev også taget ud af køleskabet lidt før jeg begyndte på dejen, så var det ikke helt så gennemkoldt og dermed lidt lettere at samle dejen med

Opskrift på tærte med marcipan fyld

Mørdej
  • 3 dl hvedemel
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk flormelis
  • evt. 2 spsk vand
Fyld
  • 200 g marcipan
  • 1,5 dl fløde
  • 2 æggehvider
  • 2 spsk fintrevet økologisk citronskal
  • 1 dl hybenmarmelade (eller anden marmelade)
Pynt
  • Flormelis
  • Revet hybenskal
Bland mel og flormelis i en skål, skær smørret i mindre stykker og smulder det med melet. Dejen samles med æggeblommen og evt. lidt vand.
Rul dejen tyndt ud på et mel dækket bord og læg den derefter i en tærteform på ca 25 cm i diameter.
Der er så meget smør i dejen, at det er unødvendigt at smøre formen, den sidder ikke fast.

Marcipanen rives groft og blandes med fløde, æggehvide og citronskal i en skål. Massen fordeles på tærtedejen og hybenmarmeladen dryppes jævnt på marcipanmassen

Bages ca 40 min ved 175 grader varmluft til fyldet er stivnet og let gyldent.

Lad tærten køle af og drys med lidt flormelis og fintrevet hybenskal.

Server flødeskum eller cremfraiche til.

Leder du efter andre tærteopskrifter, finder du den klassiske pæretærte her


Kommentarer

  1. Jeg må prøve med mere smør i mørdej, er aldrig blevet gode venner den nemlig

    SvarSlet
  2. Mørdej har heller aldrig været en af mine yndlinge - faktisk synes jeg normalt den er temmelig træls! :) Men det virker virkelig med mere smør og at smørret ikke er for koldt :)

    SvarSlet
  3. Jeg glæder mig nu mest til snart at smage noget af dit hjemmebag. Ha ha

    SvarSlet
  4. Vi har allerede spist den :) Men jeg kan jo altid bage en ny, den smager rigtig godt

    SvarSlet

Send en kommentar

Dette kunne også interessere dig