Hjemmelavet hyldeblomstsaft


Endelig fredag :) Længe ventet efter en lidt lang uge. Jeg nyder mine fri fredage, som jeg så vidt muligt holder fri for planlagte planer og arrangementer. Det er virkelig godt, sådan at vide, at der er en hel dag til rådighed til afslapning eller pludselige og spontane indfald. I dag har jeg hygget længe over morgenkaffen, i godt selskab med en god bog. Nusset lidt rundt i haven og min lyst til hyldeblomstdrik gjorde, at jeg bestemte mig for, at nu havde saften trukket længe nok! Det havde den også, den smager virkelig af noget, men godt ...

Sommer og hyldeblomstsaft hører sammen og så er det tilmed let at lave. Så selvom det er køligere i dag, end vi har været forvendt med den sidste tid, er den stadig god og sommerlig. En frisk og dejlig smag blandet med iskoldt danskvand. Lige så velegnet er det at blande saften op med hvidvin eller vodka eller gin samt danskvand, begge er velegnede som friske velkomstdrinks eller bare som ren forkælelse en sommeraften i haven. Jeg plukkede blomsterskærmene i mandags, et godt sted jeg kender, med rigtig mange hylde buske.

God weekend <3

Opskrift på hjemmelavet hyldeblomst saft

45 blomstrende skærme
3 økologiske citroner
1 skive frisk ingefær (kan udelades)
1 kg rørsukker
2 spsk citronsyre
1 1/2 vand

Ryst blomsterskærmene fri for evt smådyr. Skold en stor plasticskål eller gryde. Klip blomsterne fri for det meste stængel og læg dem i skålen. Skær citronerne i skiver og læg dem og ingefærskiven i skålen til blomsterne, drys citronsyren over. Bring vandet i kog og opløs sukkeret heri, kog op igen og hæld over blomsterne, rør lidt så citronsyren opløses. Trækker 4-5 dage i køleskabet, hvorefter saften sies gennem et bomuldslærred eller viskestykke over i skoldede flasker eller kander.
- Kan også fryses ned.

Kommentarer

  1. Det skal jeg også ha lavet! 😀👍

    SvarSlet
  2. Det smager også bare dejligt og især når det er hjemmelavet :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Dette kunne også interessere dig