Chili con carne

Her i huset er chili con carne absolut én af favorit retterne. Vi er vilde med krydderier som spidskommen, chili, hvidløg og oregano, som indgår i rigelige mængder i denne opskrift.


Opskrift

4 pers.

500 g hakket oksekød
4 fed hvidløg
1 løg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1/2 ds majs
1 ds hvide bønner
1 ds kidney bønner
1 ds hakkede tomater
1-2 spsk oregano
1-2 tsk knust spidskommen
1 tsk koriander
2 tsk paprika
1 tsk knust tørret chili
salt, peber
evt. 1/2 dl vand

Tilbehør: Flutes eller tortilla chips, cremefraiche, grønne jalapenos, hakket persille, blandet salat.

Snit løg i lidt grove stykker, hvidløg hakkes fint, peberfrugter skæres i tern.
Svits kødet til det skiller, tilsæt løg og hvidløg og svits lidt med. Tilsæt derefter peberfrugter og rør rundt.
Hæld væden fra majs og bønner som tilsættes, til sidst kommes de hakkede tomater også i gryden. Tilsæt krydderier og rør.
Virker retten tør, kan der tilsættes lidt vand.
Retten simrer en times tid under låg og smages til med salt og peber

Kommentarer

Dette kunne også interessere dig